eHandel | Inovia AI
ehandel

Med stöd under hela kundresan ökar konvertering.

Frågor dyker upp hela tiden. Genom att tydligt finnas till hands med support under hela kundresan, ökar förutsättningarna för konvertering.  

Vår AI drivna chatbot täcker alla e-handelsfrågor som orderstatus, leveranstid, lagerstatus, specialerbjudanden, returer, betalningsmetoder etc. Den erbjuder service dygnet runt helt utan väntetid. 

Omedelbart hanterade frågor skapar tillit och är nyckeln till trygga, lojala kunder och varumärkesambassadörer. 

 INTEGRERA MED DINA SYSTEM 

En chatbot som ger meningsfulla svar. 

Genom att integrera t.ex. ordersystem ökar självbetjäningsgraden för kunden avsevärt. Frågor som: ”när kommer min beställning”,  ”kan jag få hjälp att returnera min vara” eller ”hur går det med mitt serviceärende” kan kunden få svar på dygnet runt, utan väntetid och utan manuell inblandning. går lätt att besvara genom att integrera t.ex. frakt- och orderssystem till chatboten.  Den hanterar dessa repetitiva supportförfrågningar, dygnet runt och ger ett stort värde för kunderna. 

Utnyttja även kraften i din CRM med integration. Vid eskalering av en konversation under kontorstid sker en sömlös övergång till manuell chat och live agent tar över. Kunden kan också välja att skapa ett ärende och bli kontaktad på önskat sätt i efterhand. I ärendet inkluderas hela den historiska  konversationen, så den medarbetare som tar över ärendet har alla fakta i kundens fråga. 

HITTA RÄTT

Hjälp att hitta rätt svar.

Ibland kan det vara svårt för en besökare att hitta rätt på en hemsida. Det man söker kan vara placerat långt ned på en sida eller så missar man det helt enkelt.  

Inovias chatbot löser det. Den avancerade AI som utgör grunden för plattformen erbjuder en sökfunktion med extremt hög semantisk precision. Den identifierar kundens avsikt med sin fråga och söker igenom alla sidor för bästa semantiska träff. För uppladdade dokument presenteras även besökaren det ställe i texten där svaret på frågan finns. 

 Notera att funktionen inte är att jämföra med en vanlig sökfunktion på en hemsida vilken bara plockar upp exakta nyckelord och i sökresultatet presenter precis allt den får träff på. 

RÖSTBOT

Tillgänglighetsanpassa support med röstbot.

Inkludering är viktigt för oss och vi jobbar med att göra livet enklare för så många människor som möjligt. Genom att göra chatboten röststyrd blir tjänsten tillgänglig även för dem med nedsatt syn eller motorik. Med röstigenkänningsteknik och avancerad NLP/NLU förstår chatboten naturligt tal och plockar ut vad kunden avser med sin fråga och ger både talat och skrivet svar. 

ALLA SPRÅK

Expandera till nya marknader utan att utöka kundtjänst.

Du behöver inte anställa agenter som talar alla dina kunders språk. Botten känner igen och förstår 100+ språk. Har du valt att bara erbjuda ett språk i chatten förstår den ändå frågan och svarar,  men på det språk du valt att erbjuda. Utöka lätt med fler språk att erbjuda dina kunder.

EXEMPEL

Låt AI chatboten sköta support för:

Före köp

› Adress/öppettider närmsta butik 
› Lagerstatus
› Kontoaccess
› Produkter/erbjudanden
› Lead generation
› Formulär
› FAQ frågor - sök

Efter köp

› Bekräftelser
› Orderstatus
› Hitta/söka i manualer
› Fraktsedlar
› Service info

› Skapa ärende
› Steg-för-steg formulär 
› Tjänsteaktivering
› Fakturabetalningr

GEO CODING

Ge butiksadresser baserat på plats.

Många gånger är en kund på språng och vill bara ta reda på adress till närmsta butik. En mycket användningsbar funktion är då Geo coding. Den erbjuder kunden adress till närmsta butiker beroende på var befinner sig. istället för att behöva uppge önskad adress.

LEADS GENERERING

Lättare med steg för steg formulär.

Om en kund visar intresse hänvisar man ofta till ett anmälningsformulär som skall fyllas i och skickas in.

Risken är överhängande att man tappar några av de potentiella kunderna på vägen. Med Inovias chatbot elimineras det momentet.

Genom att vara tillgänglig och  fånga upp frågor eller erbjuda hjälp, kan chatboten samla in rätt information, steg för steg på ett smidigt sätt. Därefter vidarebefordra uppgifter till berörd avdelning. 

E-SIGNERING MED BANKID

Säker autentisering sköts i chatten.

Med vissa integrerade tjänster i chatten kan id kontroll behövas. Autentisering sker i chatten enkelt och säkert med Mobilt BankID 

ANALYS

Vad frågar kunderna?

Att veta vad kunderna frågar om är ovärderligt. Med komponenten Analytics får du djupa insikter i dina kunders konversationer. Med tillgång till rapportering kan du förbättra din bot och även dia andra processer och leverera oslagbara e-handelsupplevelser.  

Kom igång med AI-driven kundsupport!

Kontakta oss så hjälper vi er igång.

How to get started

we'd love to have your feedback on your experience so far

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.